Nieuws

Van Gerwen sneert naar Belgen: ‘Ze slaan elkaar liever de kop in, en anders doen hun families het wel’

Koen van Ekeren - 20 december 2023, 15:55

Michael van Gerwen neemt niet bepaald een blad voor zijn mond in zijn interviews. Tegenover het Belgische Het Nieuwsblad spaart de Nederlander ook de Belgische darters niet, die hij mogelijk tegenkomt op het WK in Londen.

Van Gerwen haalt uit naar Belgen

In de tweede ronde van het WK Darts wacht, zoals te zien is in de WK Darts Bracket, mogelijk een affiche met Kim Huybrechts. Bij de laatste 16 is Dimitri Van den Bergh een potentiële tegenstander.

‘Dan moeten ze wel zo ver komen, hè’, aldus Van Gerwen tegenover Het Nieuwsblad. De Nederlander won de afgelopen vijf jaar altijd van Van den Bergh, en dat is iets waarmee hij de Dancing Dimi geregeld plaagt.

‘Onze Dimitri is niet zo in vorm op dit moment’, weet Van Gerwen. ,’Ik pest hem weleens graag. Of ja, eerder plagen en een beetje jennen. Dat hoort er ook bij. Hij reageert ook altijd, hé. Elke keer opnieuw. Dimitri kan soms vermoeiend zijn als je veel met hem optrekt zoals ik, maar ik denk dat hij zich vooral beter druk kan maken in zijn spel in plaats van randzaken. Zoals dat dansje van hem … Hij moet zich puur focussen op het darten, want hij is een fantastische speler.’

‘Jullie darters in België hebben allemaal een hekel aan elkaar’

Van Gerwen maakt uit van een team van topdarters: de TOTO Darts Kings. Dat de Belgen ook zo’n team vormen ziet hij niet snel gebeuren.

‘Jullie darters in België hebben allemaal een hekel aan mekaar’, klinkt het. ‘De ene dag praten ze lelijk over mekaar en de volgende dag staan ze samen aan het dartsbord. Een team starten? Ze slaan elkaar nog liever de kop in, en anders doen hun families het wel’.

Lees ook: Ruzie tussen Van den Bergh en Huybrechts: ‘ze praten niet meer met elkaar’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *