Nieuws

Tour Card Qualifier: twee Nederlanders plaatsen zich voor Euro Tour Rosmalen

Koen van Ekeren - 8 mei 2024, 19:51

Niels Zonneveld en Jeffrey de Graaf hebben zich vandaag geplaatst voor de Dutch Darts Championship in Rosmalen. Zij dwongen een kwalificatie af via de PDC Tour Card Qualifier.

Tour Card Qualifiers

Van vrijdag 24 tot en met 26 mei vindt de Dutch Darts Championship plaats in Rosmalen. Vandaag kregen spelers met een PDC Tour Card (die zich niet al hadden geplaatst via de Order of Merit) de kans om een ticket te bemachtigen.

Twee Nederlanders slaagden erin, onder wie Jeffrey de Graaf – die overigens uitkomt voor Zweden. De Graaf was te sterk voor Ricky Evans (6-2), Steve Beaton (6-2) en Karel Sedlacek (6-2). Niels Zonneveld rekende af met landgenoot Jeffrey de Zwaan (6-5), Daniel Klose (6-2) en Mervyn King (6-1).

Spelers die in de top 16 van de PDC Order of Merit of ProTour Order of Merit staan, waren al verzekerd van deelname en hoefden geen kwalificatietoernooi te spelen.

Nederlandse deelnemers Dutch Darts Championship 2024

Deze Nederlanders hebben zich geplaatst voor voor de Dutch Darts Championship 2024 in Rosmalen:

Daar komen zeker vier Nederlanders bij. Op 23 mei wordt de Host Nation Qualifier gehouden, een kwalificatietoernooi voor darters zonder tourkaart. De vier beste spelers plaatsen zich voor het Euro Tour-evenement in Rosmalen.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *