Nieuws

Speelschema WK Darts dag 9: met Clayton, Cullen en Noppert

Koen van Ekeren - 23 december 2022, 12:53

De kerstpauze van het WK Darts 2023 begint bijna, maar niet voordat er deze vrijdag nog 8 wedstrijden uit de tweede ronde worden afgewerkt. Verschillende outsiders voor de titel komen vandaag in actie, waaronder Rob Cross, Danny Noppert en Jonny Clayton.

Speelschema WK Darts 2023 dag 9

Op vrijdag 23 december worden de laatste wedstrijden uit de tweede ronde gespeeld. Vier Nederlanders mogen zich melden in Alexandra Palace. Jimmy Hendriks opent met Brendan Dolan de midagsessie, waarna Chris Dobey en Martijn Kleermaker strijden om een plek bij de laatste 32 van het wereldkampioenschap.

In de avond speelt Danny Noppert zijn eerste partij van dit WK. The Freeze maakt een zeer goed jaar door en won in maart een major-titel: de UK Open. Ook in andere prestigieuze toernooien liet Noppert zien mee te kunnen met de kanonnen van de PDC, waardoor hij is opgeklommen naar de top tien van de wereldranglijst.

Ook de wereldkampioen van 2018 komt vandaag in actie: Rob Cross. Scott Williams is in de middagsessie zijn tegenstander. In de avond neemt Jonny Clayton het op tegen Danny van Trijp. De Nederlander speelt zijn eerste World Darts Championship en zette de ervaren Steve Beaton in de eerste ronde knap opzij.

De laatste partij van de avondsessie is misschien wel de mooiste van de dag, met outsider Joe Cullen en publieksfavoriet Ricky Evans. ‘Rapid Ricky’ is geroemd om zijn snelle werpstijl en haalt op goede dagen zeer hoge gemiddeldes. Heeft hij zo’n dag, dan kan het weleens uitlopen op een thriller.

Programma WK Darts vrijdag 23 december

Dit is het programma van het WK Darts op vrijdag 23 december:

Vrijdag 23 december (vanaf 13:30 uur)
Brendan Dolan 🇮🇪 v Jimmy Hendriks 🇳🇱 (R2) ± 13:45 uur
Chris Dobey 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Martijn Kleermaker 🇳🇱 (R2) ± 14:45 uur
Ross Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Darius Labanauskas 🇱🇹 (R2) ± 15:45 uur
Rob Cross 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Scott Williams 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 16:45 uur
Vrijdag 23 december (vanaf 20:00 uur)
Martin Schindler 🇩🇪 v Martin Lukeman 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 20:15 uur
Danny Noppert 🇳🇱 v David Cameron 🇨🇦 (R2) ± 21:15 uur
Jonny Clayton 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Danny van Trijp 🇳🇱 (R2) ± 22:15 uur
Joe Cullen 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Ricky Evans 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 23:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren