Nieuws

Speelschema WK Darts dag 8: met Gary Anderson en drie Nederlanders

Koen van Ekeren - 22 december 2022, 00:06

Op donderdag 22 december staan acht WK Darts-wedstrijden op het programma. Outsiders Gary Anderson, James Wade en Dirk van Duijvenbode spelen vandaag hun eerste wedstrijd van dit wereldkampioenschap. Dit is het WK Darts speelschema van dag 8!

Speelschema WK Darts 2023 dag 8

Nu we alle wedstrijden uit de eerste ronde achter ons hebben gelaten, worden de wedstrijden op het World Darts Championship steeds aantrekkelijker. Iets na 13:30 uur gaan de pijlen los in Ally Pally, wanneer Krzysztof Ratajski en het jonge Nederlandse talent Danny Jansen het tegen elkaar opnemen.

De andere Nederlanders die op donderdag in actie komen zijn Dirk van Duijvenbode en Vicent van der Voort. Vooral van Aubergenius wordt dit WK veel verwacht, die in 2022 bewezen heeft structureel mee te kunnen met de top. Ook het Belgische talent Mike de Decker zien we aan de oche verschijnen. Met Mensur Suljovic treft hij een grote naam, maar wel een speler die zoekt naar zijn vorm.

De vorm is bij Gary Anderson ook ver te zoeken, maar de Schot heeft er patent op om die te vinden tijdens een wereldkampioenschap. Aan het begin van de avondsessie mag hij zijn kunsten vertonen tegen Madars Razma. Ook James Wade en Luke Humphries – twee belangrijke Engelse troeven voor de titel – komen donderdagavond in actie.

Programma WK Darts donderdag 22 december

Dit is het programma van het WK Darts op donderdag 22 december:

Donderdag 22 december (vanaf 13:30 uur)
Krzysztof Ratajski 🇵🇱 v Danny Jansen 🇳🇱 (R2) ± 13:45 uur
Ryan Searle 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Adam Gawlas 🇨🇿 (R2) ± 14:45 uur
Mensur Suljovic 🇦🇹 v Mike De Decker 🇧🇪 (R2) ± 15:45 uur
Dirk van Duijvenbode 🇳🇱 v Karel Sedlacek 🇨🇿 (R2) ± 16:45 uur
Donderdag 22 december (vanaf 20:00 uur)
Gary Anderson 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 v Madars Razma 🇱🇻 (R2) ± 20:15 uur
James Wade 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Jim Williams 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (R2) ± 21:15 uur
Luke Humphries 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Florian Hempel 🇩🇪 (R2) ± 22:15 uur
Vincent van der Voort 🇳🇱 v Cameron Menzies 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (R2) ± 23:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren