Nieuws

Speelschema WK Darts dag 7: met onder meer Michael van Gerwen

Koen van Ekeren - 21 december 2022, 11:15

Dag zeven van het WK Darts is gevuld met acht wedstrijden! In de middag worden de laatste twee eerste ronden partijen gespeeld; daarna volgen zes wedstrijden uit de tweede ronde. Onder meer dartsensatie Josh Rock en titelfavoriet Michael van Gerwen zien we deze woensdag in Ally Pally verschijnen.

Speelschema WK Darts 2023 dag 7

De middagsessie start om 13:30 uur. Eerst worden de laatste twee wedstrijden uit de eerste ronde afgewerkt, met onder meer Martijn Kleermaker. Hij speelt tegen de onbekende Chinees Xicheng Han.

In de derde wedstrijd van de dag volgt een geweldig onderonsje tussen twee talenten: de 24-jarige Callan Rydz en 21-jarige Josh Rock. Rydz weet wat het is om een goed WK te spelen: de nummer 23 van de PDC Order of Merit haalde vorig jaar de kwartfinale. Voor Rock is het zijn eerste wereldkampioenschap, maar het supertalent wordt nu al gerekend tot een van de favorieten.

Ook de Engelse clash tussen Dave Chisnall en Andrew Gilding aan het eind van de middag is er een om goed voor te gaan zitten. Chisnall bewees voor het World Championship Darts in vorm te zijn, door in het merendeel van zijn partijen de 100+ gemiddeld aan te tikken. Maar ook publiekslieveling Gilding maakt een uitstekend jaar door, die nu 46e op de wereldranglijst staat.

In de avond zijn de ogen vooral gericht op Michael van Gerwen. De titelfavoriet en drievoudig wereldkampioen mag het opnemen tegen the Prince of Wales: Lewy Williams. De Welshman zetten in de eerste ronde Niels Zonneveld opzij en kwam tot een gemiddelde van 92,81.

Programma WK Darts 21 december

Dit is het programma van het WK Darts op woensdag 21 december:

Woensdag 21 december (vanaf 13:30 uur)
John O’Shea 🇮🇪 v Darius Labanauskas 🇱🇹 (R1) ± 13:45 uur
Martijn Kleermaker 🇳🇱 v Xicheng Han 🇨🇳 (R1) ± 14:45 uur
Callan Rydz 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Josh Rock 🇬🇧 (R2) ± 15:45 uur
Dave Chisnall 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Andrew Gilding 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (R2) ± 16:45 uur
Woensdag 21 december (vanaf 20:00 uur)
Mervyn King 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Danny Baggish 🇺🇸 (R2) ± 20:15 uur
Gabriel Clemens 🇩🇪 v William O‘Connor 🇮🇪 (R2) ± 21:15 uur
Michael van Gerwen 🇳🇱 v Lewy Williams 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (R2) ± 22:15 uur
Stephen Bunting 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 v Leonard Gates 🇺🇸 (R2) ± 23:15 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren