Nieuws

Michael Smith schittert tegen Dimitri Van den Bergh en wint in Glasgow

Koen van Ekeren - 17 februari 2023, 17:00

Michael Smith weet opnieuw wat winnen is. In Glasgow zette de wereldkampioen de derde speelronde van de Premier League Darts op zijn naam, door te winnen van Gerwyn Price, Jonny Clayton en Dimitri Van den Bergh. Vooral zijn optreden in de finale was ijzersterk, met een gemiddelde van 109,42.

Premier League Darts: speelronde 3

In 2022 deed Smith er 16 speelronden over om een Premier League-speelronde winnend af te sluiten, maar nu is Bully boy eerder op dreef. Met de overwinning schrijft Michael Smith vijf waardevolle competitiepunten bij, waardoor hij de Premier League Darts stand aanvoert.

Smith bewaarde zijn beste spel voor de finale, waarin hij een darts gemiddelde van 109,42 noteerde. Het is zijn hoogste gemiddelde in een Premier League-wedstrijd tot nu toe. Toch had de Engelsman het niet makkelijk tegen Van den Bergh, die met een checkout percentage van 57,14 procent zeer scherp was op zijn dubbels.

De enige break van de wedstrijd voltrok in de eerste leg; daarna gingen de legs met de darts mee. Vooral in zijn eigen legs gooide Smith magistraal, zoals in de zesde leg waarin hij de stand via een 140-finish naar 4-2 bracht.

Het bracht Van den Bergh niet van zijn stuk, die donderdagavond zichtbaar genoot op het podium. Via een sterke 13- en 14-darter in zijn eigen leg bleef The Dreammaker in de wedstrijd. Met een stand van 5-4 vond Smith echter een extra versnelling en gooide hij zich via een D10-finish naar een 6-4 overwinning.

Bron: PDC

Eerder op de avond won Smith van Gerwyn Price en Jonny Clayton. Van den Bergh opende de avond met een overwinning op Peter Wright. Daarna volgde een sterke halve finale tegen Nathan Aspinall, met onder meer twee sensationeel 11-darters. Voor Michael van Gerwen en Chris Dobey zat de Premier League-avond er al na de kwartfinale op.

Uitslagen Premier League speelronde 3

Kwartfinales
Nathan Aspinall v Michael van Gerwen 6-5
Peter Wright v Dimitri Van den Bergh 4-6
Gerwyn Price v Michael Smith 3-6
Jonny Clayton v Chris Dobey 6-1
Halve finales
Nathan Aspinall v Dimitri Van den Bergh 1-6
Michael Smith v Jonny Clayton 6-5
Finale
Dimitri Van den Bergh – Michael Smith 4-6
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren