Nieuws

Van Gerwen vergroot voorsprong in Exeter met tweede Premier League-zege

Koen van Ekeren - 3 maart 2023, 13:56

Zonder zijn beste spel te etaleren, heeft Michael van Gerwen voor de tweede avond op rij een Premier League Darts-speelronde gewonnen. In een ijskoud Exeter zette Mighty Mike Gerwyn Price, Nathan Aspinall en Jonny Clayton opzij.

Premier League Darts: speelronde 5

Vorige week boekte Van Gerwen zijn eerste Premier Leauge Night-overwinning van het seizoen, waarmee hij de koppositie pakte. Nu breidt de drievoudig wereldkampioen zijn voorsprong uit, want Van Gerwen mocht weer eens vijf punten bijschrijven.

In de finale tegen Clayton – de kampioen uit 2021 – leidde Van Gerwen met een comfortabele 3-0 voorsprong. Toch knokte de Welshmen zich terug in de wedstrijd. Bij een 4-2 achterstand plaatste Clayton een break, maar via een fenomenale 12-darter sloeg Van Gerwen direct terug.

Bij een 5-3 stand lang Clayton op koers om in twaalf pijlen uit te gooien en te breaken, maar zijn pijl op de bullseye ging mis. Van Gerwen – die scorend sterk was, maar vanavond (wederom) veel dubbels miste, had aan een pijl genoeg om de wedstrijd te beslissen. Van Gerwen is de eerste speler in 2023 die meerdere speelrondes wint.

Uitslagen Premier League Darts speelronde 6
Kwartfinales
Michael Smith 6-5 Peter Wright 
Gerwyn Price 6-4 Dimitri Van den Bergh 
Jonny Clayton 6-4 Nathan Aspinall 
Michael van Gerwen 6-3 Chris Dobey
Halve Finale
Gerwyn Price 6-1 Michael Smith 
Michael van Gerwen 6-3 Jonny Clayton
Finale
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price

De 33-jarige darter uit Vlijmen is blij met de zege. ‘Om twee keer op rij te winnen: dat voelt goed. Sta ik 6 punten los? Geweldig’, reageerde The Green Machine na afloop voor de camera van Sky Sports. Ongelukkig is hij echter met de omstandigheden in Exeter. ‘De PDC verzaakt hier een beetje’, zei de darter tegenover Viaplay. ‘Het is hier koud en dat weet iedereen. Dan moet je er ook iets aan doen.’

Met de overwinning gaat Van Gerwen fier aan kop in de Premier League stand. Opvallend is dat Peter Wright nog puntloos is. Snakebite verloor wederom in de eerste ronde, dit keer na een nederlaag tegen Clayton. Dimitri Van den Bergh (zege op Chris Dobey) en Aspinall (zege op Michael Smith) schreven twee punten bij. Clayton krijgt als verliezend finalist drie punten.

UK Open

Alle ogen zijn nu gericht op de UK Open, een major-toernooi dat van vrijdag 3 maart tot zondag 5 maart plaatsvindt in Minehead. Liefst 158 spelers strijden om de titel, die Danny Noppert probeert te verdedigen. De top 64 van de PDC Order of Merit plaatst zich direct voor de vierde ronde en komt vrijdagavond in actie.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren