Nieuws

Van Gerwen heeft Premier League-hattrick binnen na zege in Liverpool

Koen van Ekeren - 10 maart 2023, 20:16

Als eerste darter is Michael van Gerwen erin geslaagd om drie Premier League Darts-speelronden op rij te winnen. In Liverpool was de wereldkampioen weer eens oppermachtig, met zeges op Jonny Clayton, Peter Wright en Michael Smith.

Premier League speelronde 6

De M&S Bank Arena in Liverpool was donderdag het decor tijdens de zesde speelronde van de Premier League Darts. Afgelopen weekend kreeg Van Gerwen nog een flinke tik te verwerken, nadat hij onnodig in de finale van de UK Open verloor van Andrew Gilding.

Van een kater was niets te merken, want Van Gerwen openende de avond met klinkende overwinningen op Jonny Clayton (6-2) en Peter Wright (6-1). Daarvoor hoefde de Vlijmenaar niet eens zijn beste spel te etaleren, want Mighty Mike gooide respectievelijk 96,55 en 94,31 gemiddeld.

De finale tegen Smith – de regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld – was hoogstaander. De twee darters openden allebei met een solide 15-darter, waarna Van Gerwen profiteerde van gemiste dubbels van Smith. Het betekende de eerste break in de wedstrijd, die Van Gerwen vervolgens verzilverde met een 14-darter: 3-1.

Uitslagen Premier League Darts speelronde 6
Kwartfinales
Gerwyn Price – Peter Wright 5-6
Michael van Gerwen – Jonny Clayton 6-2
Chris Dobey – Nathan Aspinall 4-6
Michael Smith – Dimitri Van den Bergh 6-3
Halve Finale
Peter Wright – Michael van Gerwen 1-6
Nathan Aspinall – Michael Smith 2-6
Finale
Michael van Gerwen – Michael Smith 6-4

Het antwoord van Bully Boy mocht er zijn. Smith behield zijn leg met een 111-finish en deed er nog een versnelling bij door de zesde leg met twee 180’s te openen. Tot een nieuwe 9-darter tegen Van Gerwen kwam het niet, maar de leg ging wel in twaalf pijlen uit. Een verbluffende 11-darter later stond het zelfs 3-4 voor Smith.

Van Gerwen liet zich niet uit het veld slaan, behield zijn leg en plaatste een cruciale break in leg negen. In de laatste leg kreeg Smith via de bullseye nog even de kans om een beslissende decider te forceren, maar het was Van Gerwen die via dubbel 10 de wedstrijd besliste.

Daardoor mag Van Gerwen weer eens vijf punten bijschrijven in de Premier League stand, waarin de Vlijmenaar met 20 punten royaal eerste staat. Smith (12 punten) en Nathan Aspinall (11 punten) zijn de nummer twee en drie op de ranglijst. Aanstaande donderdag staat er weer een Premier League-speelronde op het programma: dit keer in Nottingham.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren