Nieuws

Wisselingen in PDC Order of Merit na Players Championships 5-6

Koen van Ekeren - 13 maart 2023, 17:36

Afgelopen weekend werden de Players Championships 5 en 6 gespeeld, waardoor er weer verschuivingen zijn in de PDC Order of Merit. Ross Smith dringt voor het eerst in zijn loopbaan de top 16 binnen.

PDC Order of Merit sinds 13 maart 2023

Ross Smith staat bekend als een speler die iets extra’s brengt op televisietoernooien, maar het afgelopen weekend schitterde de winnaar van de European Darts Championship ook op de vloer. Mede dankzij zijn PDC-titel op zaterdag verzamelde Smith 12.000 Britse Pond, waarmee hij klimt naar de zestiende positie op de wereldranglijst.

Hieronder vind je de top 100 van de nieuwe PDC Order of Merit (klik erop om te vergroten):

Bron: PDC

Dirk van Duijvenbode was zondag de sterkste. Positiewisselingen in de Order of Merit waren er niet voor Aubergenius, maar hij verstevigt wel zijn elfde stek. Hierboven vind je de top 100. De PDC Order of Merit is overigens gebaseerd op het totale prijzengeld dat darters in een periode van twee jaar bij elkaar hebben gegooid, tijdens PDC ranking events.

Volgende week kunnen er weer verschuivingen zijn, want dan staan de Players Championship 7 en 8 voor de deur. Die worden op zondag en maandag gehouden in het Duitse Hildesheim. Het toernooi is niet te volgen op televisie, maar wel te volgen bij PDC TV.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren