Nieuws

Nordic Darts Masters 2023: dit is het programma van vrijdagavond

Koen van Ekeren - 19 januari 2023, 21:28

Vrijdagavond begint de Nordic Darts Masters, een toernooi dat onderdeel is van de World Series of Darts. Acht PDC-sterren nemen het op tegen spelers uit de Scandinavische en Baltische landen.

Nordic Darts Masters

De Nordic Darts Masters is het tweede PDC-toernooi van dit jaar. De eerste werd vorige week gewonnen door de kersverse wereldkampioen Michael Smith. Het is pas de derde keer dat de Nordic Darts Masters wordt gehouden. In 2021 won Michael van Gerwen en vorig jaar ging de titel naar Dimitri Van den Bergh.

Op vrijdagavond worden de 8e finales gespeeld. Van de geplaatste spelers hebben vooral Van den Bergh en Smith zwaar geloot: zij spelen tegen respectievelijk Madars Razma en Darius Labanauskus. De andere PDC-sterren nemen het op tegen relatief onbekende namen.

De Nordic Darts Masters wordt in Nederland uitgezonden op Viaplay. Zij zijn ook de hoofdsponsor van dit toernooi. In België heb je een abonnement nodig op PDC TV om het toernooi te kunnen zien.

Programma Nordic Darts Masters op vrijdag

De eerste wedstrijd van de Nordic Darts Masters wordt rond 19:10 uur gespeeld. In totaal zijn er acht wedstrijden, die in een best of 11 legs wordt gespeeld. Je hebt dus zes legs nodig om de partij te winnen. Michael van Gerwen komt als laatste speler in actie, rond 22:45 uur.

Vrijdag 20 januari (vanaf 19:00 uur)
Luke Humphries – Marko Kantele ± 19:10 uur
Jonny Clayton – Daniel Larsson ± 19:45 uur
Dimitri Van den Bergh – Madars Razma ± 20:15 uur
Gerwyn Price – Benjamin Drue Reus ± 20:45 uur
Peter Wright – Dennis Nilsson ± 21:15 uur
Michael Smith – Darius Labanauskas ± 21:45 uur
Rob Cross – Vladimir Andersen ± 22:15 uur
Michael van Gerwen – Andreas Harrysson ± 22:45 uur
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren