Nieuws

Noppert scoort ijzingwekkend goed op dubbels en wint van Cameron

Koen van Ekeren - 23 december 2022, 23:17

Danny Noppert is op het WK Darts doorgedrongen tot de laatste 32. In Ally Pally rekende The Freeze overtuigend af met de Canadees David Cameron: 3-1.

NoppertCameron
95,03Gemiddelde90,26
25100+25
10140+4
61806
94Hoogste
checkout
100
0Checkouts
100+
1
57,9%Checkout percentage46,2%
11/19Checkouts6/13

Danny Noppert – David Cameron: 3-1

The Freeze verwijst naar zijn geboortegrond (de darter komt uit het Friese Joure), maar de bijnaam refereert ook naar zijn eigenschap dat hij onder druk koel kan blijven. Dat ging ook op voor dit WK-duel, want de nummer 9 van de wereldranglijst leek nauwelijks last te hebben van wedstrijdspanning.

Noppert begon voortvarend aan de wedstrijd. De winnaar de van de UK Open was scorend sterk en maakte vooral met zijn dubbels het verschil. In de eerste set – die Noppert met 3-1 naar zich toetrok – waren drie van zijn zes pogingen op de dubbel raak.

In de tweede set werd het scorend een stuk minder (met een gemiddelde van iets boven de 80), al kwam dat ook doordat Noppert nauwelijks werd uitgedaagd. Maar opnieuw bleef The Freeze koel als het op de dubbels aankwam. Drie keer kreeg Noppert in de set een pijl op een dubbel; drie keer was het raak.

Opgeven deed Cameron niet, die in de vorige wedstrijd voor spektakel zorgde met een weergaloze comeback. In het duel tegen Ritchie Edhouse stond de Canadees 2-0 in sets en 2-0 in legs achter, maar hij won alsnog. Even moet Cameron aan een vergelijkbaar scenario hebben gedacht. Noppert kreeg bij een 2-2 stand in legs een pijl voor de wedstrijd, maar Cameron – die steeds beter ging gooien – mikte wel raak: 2-1 in sets.

Noppert leek wakkergeschud, want in de vijfde set deed de Fries er een versnelling bij. Hij plaatste direct een break en de resterende legs gingen met de darts mee. Zijn gemiddelde in de laatste set was met 109,11 indrukwekkend. En net als in de tweede set waren alle pijlen op een dubbel raak.

Na de kerstpauze speelt Noppert tegen de Schot Alan Soutar. Dat duel staat gepland voor woensdag 28 december, rond 14:45 uur.

Lees ook: WK Darts 2023 bracket: download het WK-schema!

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren