Nieuws

Stunt: Martijn Dragt wint op Q-School en pakt PDC Tour Card

Koen van Ekeren - 11 januari 2024, 18:53

De Nederlandse darter Martijn Dragt is er op de eerste dag van Q-School in het Duitse Kalkar in geslaagd om een PDC Tour Card te veroveren. Daarmee kan hij dit jaar deelnemen aan de toernooien van de PDC.

PDC Tour Card

Dragt stond in de finale van eerste dag van de Final Stage van Q-School (128 deelnemers) tegenover landgenoot Chris Landman. De Nederlander hing met een 5-2 achterstand in de touwen, maar maakte een geweldige comeback: 5-6.

Dragt ging vorig jaar ook naar de Q-School, maar haalde de Final Stage destijds niet. Nu slaagde de 35-jarige Nederlander daar wel in en op de eerste dag pakte hij verrassend de dagzege. Met zijn tourkaart mag hij dit jaar deelnemen aan verschillende PDC-toernooien, waaronder kwalificaties voor majors en Players Championship-evenementen.

Sinds donderdag is de Final Stage van Q-School gestart. Tot en met zondag is er iedere dag een toernooi, waar iedere keer 128 darters aan deelnemen.

Win je één van de vier toernooien, dan heb je een PDC Tour Card te pakken. De overige 13 tickets worden verdeeld op basis van de ranglijst. Hoe vaker je wint, hoe meer punten je verzamelt. De 13 spelers die na het toernooi van zondag de meeste punten hebben verzameld, krijgen ook een PDC Tour Card.

Ook de andere Nederlanders presteerden vandaag uitstekend op Q-School. Meer hierover lees je in het artikel Drie (!) Nederlanders bereiken halve finale van Q-School.

Foto: Jonas Hunold/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *