Nieuws

Van Gerwen grijpt Polen Darts Masters-titel na imposante zege op Van den Bergh

Koen van Ekeren - 9 juli 2023, 13:08

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze beslag gelegd op de eerste Poland Darts Masters-titel. In de finale tegen de jarige Dimitri Van den Bergh deelde de Vlijmenaar geen cadeaus uit: 8-3.

Poland Darts Masters 2023

De Poland Darts Masters 2023 is onderdeel van de PDC World Series of Darts-Tour, waarvan er dit jaar zes zijn. Een maand geleden was Van Gewen ook al de sterkste op het vorige World Series-podium, die van New York.

In Warschau was Michael van Gerwen opnieuw dominant. In de finale tegen Van den Bergh haalde Van Gerwen een duizelingwekkend gemiddelde van 113,22 – het hoogste gemiddelde ooit in een World Series of Darts-finale.

Dimitri Van den Bergh kwam in de finale nog op een 1-0 voorsprong via een 84-finish, maar drie legs later (en een gemiddelde van 118) stond het alweer 1-3 op het bord. Van den Bergh antwoordde door er 2-3 van de maken, waarna Van Gerwen de duimschroeven aandraaide. Met 4 legs op rij, die hij in 11, 16, 11 en 12 pijlen uitgooide, was hij nog maar één leg verwijderd van de titel.

Van den Berg – die zelf een gemiddelde van 101 noteerde – produceerde nog twee 180’s om zijn derde leg te winnen, maar via een 86-checkout was de eenzijdige finale al vlot beslist: 3-8.

Ook de aanloop naar de finale mocht er voor Van Gerwen zijn. In de kwartfinale tegen Luke Humphries noteerde Mighty Mike een gemiddelde van 110; in de halve finale tegen Michael Smith was de moyenne 104.

Alle ogen zijn nu gericht op de World Matchplay 2023. Het toernooi begint op zaterdag 15 juli en eindigt op zondag 23 juli. Alle wedstrijden zijn live te zien op tv.

Uitslagen Poland Darts Masters

Finale

za 8 jul.

Halve finale

za 8 jul.

Laatste 16

vr 7 jul.

legs
avg.
HUN
Nándor Major
0
79.76
POL
Lukasz Waclawski
3
83.03
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren