Nieuws

Schema EK Darts 2023 is bekend! Bekijk het programma

Koen van Ekeren - 17 oktober 2023, 19:53

De PDC heeft het speelschema van de European Darts Championship 2023 (ook wel EK Darts genoemd) bekendgemaakt. Het major-toernooi vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober in de Westfalenhallen in Dortmund, Duitsland.

Schema EK Darts 2023

Het speelschema van het EK Darts 2023 is gebaseerd op de ranglijst van de European Tour Order of Merit. De nummer 1 speelt tegen de nummer 32 van die lijst, de nummer 2 tegen de nummer 31, de nummer 3 tegen de nummer 30, enzovoort.

De titelverdediger is Ross Smith, die vorig jaar zijn eerste grote titel won door Michael Smith met 11-8 te verslaan in de finale. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Duitser Ricardo Pietreczko, die afgelopen weekend verrassend een Euro Tour-titel pakte.

Een prachtig affiche op de openingsdag is die tussen Michael Smith en Raymond van Barneveld, twee (voormalig) wereldkampioenen. Dimitri Van den Bergh – de enige Belg op het EK Darts – treft in de eerste ronde Rob Cross.

Michael van Gerwen speelt tegen Madars Razma. Het Nederlandse talent Gian van Veen is gekoppeld aan de Australiër Damon Heta. Danny Noppert speelt tegen publiekslieveling Andrew Gilding en Dirk van Duijvenbode treft de geroutineerde James Wade. Het volledige speelschema zie je hieronder.

Finale

do 26 okt. – zo 29 okt.

legs
avg.

Halve finale

do 26 okt. – zo 29 okt.

legs
avg.

Kwartfinale

do 26 okt. – zo 29 okt.

Laatste 16

do 26 okt. – zo 29 okt.

Format

De eerste ronde wordt gespeeld over een best of 11 legs. Dit betekent dat je slechts 6 legs nodig hebt om door te gaan. In de tweede ronde gaat het om een best of 19 legs, waarbij je dus tien legs moet winnen. De halve finales en de finale worden gespeeld over een best of 21 legs.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *