Nieuws

‘Dit is belachelijk!’ Michael van Gerwen dichtbij bizarre 9-darter

Koen van Ekeren - 6 oktober 2023, 16:23

Nergens is het gooien van een 9-darter zo moeilijk als op de World Grand Prix. Toch slaagde Michael van Gerwen er in zijn wedstrijd tegen Chris Dobey bijna twee keer vlak achter elkaar in. ‘Dit is gewoon belachelijk!’, schreeuwen de commentatoren. Bekijk de video hieronder.

Video: Michael van Gerwen twee keer dichtbij 9-darter op World grand Prix

De drievoudig wereldkampioen miste donderdag op millimeters na de Bullseye voor een zeldzame perfecte leg op de World Grand Prix – om vervolgens hetzelfde te doen in de volgende set.

In de eerste set liet Van Gerwen bij een 2-0 achterstand een perfecte eerste beurt van 160 opvolgen door een maximumscore van 180. Een score van 161 bleef over en Van Gerwen gooide de triple 20 en triple 17 raak, maar miste net op de Bullseye.

In de tweede set opende Van Gerwen wederom met 160, maar vervolgens koos hij voor een ander pad. Opnieuw met succes, want zijn darts vlogen drie keer in de triple 19 om 170 over te laten. De eerste twee triple 20’s waren vervolgens ook raak, maar het liep opnieuw mis bij de laatste pijl.

Van Gerwen kon het niet geloven: ’twee keer’, verzuchtte de darter in gebaren en woorden, terwijl hij naar het dartbord liep. Ook in het vervolg was het voor de Vlijmenaar net niet. Hij verloor met 2-3 in sets van Dobey en ligt uit het toernooi.

Bekijk ook: Bekijk de legendarische 9-darter van Michael Smith in de beste leg aller tijden

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren