Nieuws

Bizarre taferelen: PDC-darter slaat tegenstander en is nu geschorst

Koen van Ekeren - 12 maart 2024, 20:45

Er zijn videobeelden opgedoken waarbij de professionele dartspeler Adam Smith-Neale zijn tegenstander slaat na het verliezen van een wedstrijd op een amateurtoernooi. De DRA heeft hem nu geschorst.

Adam Smith-Neale geschorst

Het incident deed zich voor op de Nuneaton Darts Open, een lokaal toernooi in het Engelse Nuneaton. Luttele seconden nadat de winnende dubbel was gegooid, gaf Smith-Neale zijn tegenstander een klap in het gezicht.

De aanleiding voor het incident was onduidelijk. De DRA (de tuchtcommissie in het darten) meldt nu dat Adam Smith-Neale met onmiddellijke ingang is geschorst. Hoe lang de 30-jarige Engelsman geschorst is, is nog onduidelijk.

Maandag bracht de PDC een verklaring uit waarin stond dat het incident werd onderzocht. ‘De PDC is op de hoogte van een video met een Tour Card-houder die op sociale media circuleert. De Darts Regulation Authority is op de hoogte gebracht en onderzoekt dit op de juiste manier.’

Smith-Neale won zijn PDC Tour Card terug in 2023 en is momenteel de nummer 82 op de PDC Order of Merit. Hij won in 2011 op 17-jarige leeftijd al een tourkaart, maar verloor die eind 2012.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *