Nieuws

België verslaat Nederland en is kwartfinalist World Cup of Darts 2023

Koen van Ekeren - 17 juni 2023, 21:44

België is in een zenuwslopende 8e finale doorgedrongen tot de kwartfinale van de World Cup of Darts. Het duo Dimitri van Den Bergh en Kim Huybrechts rekende na een deciding leg af met Nederland: 8-7.

Nederland – België

Het Belgische team maakt dit WK een opvallende gedaantewisseling door. Terwijl Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts elkaar in de eerste ronde geen blik waardig gunden, zocht het tweetal elkaar tegen Nederland opzichtig op.

De eerste breakkans kwam laat, want de teams waren vooral goed in hun eigen legs. De eerste breakkans was voor Nederland en kwam bij een 3-2 voorsprong, waar Noppert een kans kreeg om de marge naar twee te tillen. De Fries miste en zag de leg naar België gaan. Met een 4-3 stand voor Nederland gingen de landen de pauze in.

Daar kwamen de Belgen geweldig uit. Met onder meer twee gewonnen breaks werd de stand gezet op 5-6. Cruciaal was de leg daarna. Onder druk verzilverde Huybrechts de break door 108 uit te gooien en België op één leg van de kwartfinale te zetten.

Nederland knokte zich knap terug tot 7-7, maar in de beslissende leg waren het Van den Bergh en Huybrechts die de spanning het best onder controle hielden. Onder luid gejoel en met een tros pijlen in de hand had Van den Bergh genoeg aan één pijl om de wedstrijd te beslissen. België wint en is door naar de kwartfinale. Daarin wacht titelverdediger Australië.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren